top of page

Arrangementer i 2020

IMG_0615.jpg

6. januar åbnede maleren Susanne Rubin sin udstilling og fortalte om sine kunstværker på en underholdende måde. Udstillingen løber i hele januar måned.

Susanne Rubin modtog i 2019 Kunstnerforeningens Pris.

Fotos: Niels Wamberg

IMG_0618_edited.jpg

Derefter gav pianisten Mads Søndergaard og bassisten Claus Kaarsgaard en times koncert med melodier fra The American Songbook.

Fotos: Niels Wamberg

G.jpg

3. februar præsenterede medlemmer af foreningens litografihold deres udstilling. Holdet består af fra venstre Lina Bidstrup, Cecilie Egerud, Christian Ulrik Schmidt, Majlis Thomasson, Sibelle Tvermoes, Marianne Scou Nielsen, Lis Pallesen, Kirsten Antonie Sørensen og Poul Nymann Jacobsen.

Susanne Rubin, Lisbet Groth-Jensen, Grete Siegler, Niels Vorting og Morgens Nørgård var fraværende ved fotograferingen.  Fotos: Niels Wamberg

galleri_2013_aagaard_andersen_i_brug_2-e
DSC04730.jpg

Derefter havde vi filmaften, hvor Mette Mærsk viste sin dokumentarfilm fra 2019 »Jeg er Voyeur« om Gunnar Aagaard Andersen.

Derefter så vi Sam Renseiw »Mellem-Rum« fra 2018/19 om det oversete.

Vi sluttede af med formandens dokumentar-film fra 2018 »Ansigter i Jordan«.  Fotos: Niels Wamberg

Den 2. marts præsenterede billedkunstner, cand. scient. Jonas Meyer Petersen sine udstillede kunstværker. Han fortalte  yderst informativt, hvorledes han arbejder med sine mange hundrede pastelkridt.

På fotoet ses han med sin kone og deres to børn.

Fotos: Niels Wamberg

Jonas.jpg
IMG_1144.jpeg

Den 7. september åbnede Kunstnerforeningen igen efter næsten et halvt års pause grundet coronakrisen.

Maleren Deolinda Fonseca præsenterede sine farverige malerier i olie og akvarel.

Foto Niels Wamberg

IMG_1146.jpeg
IMG_1148.jpeg

Derefter var der koncert med guitaristen Jacob Fischer og den sicilienske harmonikaspiller Francesco Calí.

Foto Niels Wamberg og tegning af Allan Malchau

Den 28. september afholdtes årets generalforsmaling. Den skulle være afholdt i april, men grundet conora udsat til nu.

Ca. 24 medlemmer deltog.

Video af Mogens Kischinovsky

IMG_1197_edited.jpg

Den 5. oktober præsenterede maleren Lars Christian Kræmmer sine kunstværker, der udstilles i hele oktober måned

IMG_1198_edited.jpg

Derefter holdt lektor ved Københavns Universitet Peter Laurs Sørensen foredrag om »billedkunstens betydning«.

Fotos Niels Wamberg

images.jpg
giacomettis-final-portrait.jpg

Den 5. oktober havde vi filmaften, hvor vi så Stanley Tucci´s film fra 2016 »Final Portrait« om den schweiziske skulptør og maler Alberto Giacometti.

Den 2. november præsenterede designeren Philip Bro sin udstilling og fortalte, hvorledes den er opbygget og om sine mange produkter, fra industriel design, produkt design til keramik.

Foto Niels Wamberg

Plilip.jpeg

Bagefter var der koncert med duoen MiScha på henholdsvis violin og accordion og musik af bl.a. Grieg, Piazzolla og Jacob Gade.

Tegning af Peter Sass.

Mischa.jpeg

Julie sidder med sin store accordion på knæene og sender et blik op til Astrid, der står ved siden af hende. Hendes violin er netop blevet stemt i kammertonen fra accordionen, der kun stemmes hvert andet år.

 

Blikket betyder, at nu skal de 2 unge piger i gang med at spille. Julie tæller for, uden at vi kan se eller høre det, men Astrid kan læse hendes tanker.

 

Og de begynder at spille præcis på tanken fra Julie. Det er ikke nemt det, de spiller. Men de kan deres kram og deres instrumenter. Julie vugger med sit hoved, som var det en dirigentstok, medens Astrid næsten danser og lader sine bevægelser være en del af spillet.

 

Duo MiScha, som de kalder sig, spiller klassisk musik, komponeret af mange forskellige. Fra det helt traditionelle til det eksperimenterende. Mange af deres numre er blevet oversat, idet de oprindeligt ikke er skrevet for violin og accordion, men ofte for violin og klaver. Men accordionen udgør det ikke alene for klaveret, men ofte for et helt orkester, medens violinen kan mere end blot det almindelige. Det er i sig selv en oplevelse.

 

Astrid Mikaelyan og Julie Holmegaard Schade danner duoen MiScha og er begge udannede fra Det Kgl. Musikkonservatorium for ikke så længe siden. De kan kunsten at spille sammen, at give plads til hinanden og samtidig være et musikalsk, charmerende par. Både at se og høre på.

 

Niels Wamberg

lige efter Duoens koncert

7. december præsenterede Jan Petersen sine kunstværker, der hænger i hele december måned.

Foto Niels Wamberg

IMG_1270.JPG
bottom of page